x
Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką plików cookies.
Paczkomaty InPost
OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA
  • OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA
  • OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA
  • OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA
  • OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA

OLEJ LAUROWY 30ml TRĄDZIK EGZEMA GRZYBICA

Producent: BOTANIQUE

25,80 zł
Dodaj do koszyka

Opis produktu | Recenzje

Olej Laurowy
100% czysty i naturalny

Pojemność
30ml
Bio Produkt

Kraj pochodzenia: Maroko

Olej laurowy myje i oczyszcza ciało.
Odżywia, wzmacnia i odświeża skórę oraz opóźnia powstawanie zmarszczek. Pomaga w leczeniu egzemy, uśmierzeniu bólu krzyża i pleców, jest skutecznym lekarstwem na trądzik.
Odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry.
Ma działanie antyseptyczne, dezynfekujące, rozgrzewające, przeciwzapalne, uśmierzające ból i przeciw pasożytnicze.
Wspomaga leczenie reumatyzmu.
Olej laurowy wytwarzany jest z liści wawrzynu szlacheckiego (drzewalaurowego)
posiada ciemnozielonąbarwę oraz intensywny zapach
Olej laurowy znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, jest również skutecznym środkiem pobudzającym wzrost włosów, oraz pomagającym w walce z łupieżem.
Olej można stosować punktowo na pryszcze.

Olej tłoczony na zimno
Niezwykły leczniczy olej na problemy skórne
TRĄDZIK, EGZEMA, GRZYBICA

Zawarty w oleju chlorofil łagodzi objawy

ŁUSZCZYCY

Zastosowanie:

-bezpośrednio na skórę
-do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
-do zabiegów w salonach kosmetycznych fryzjerskich
-salonach masażu

Do masażu – stosować 2-3 razy w tygodniu,
w razie bólu – 5-10 minut masować bolące miejsca,
na włosy – do olejku laurowego dodać oliwę z oliwek w proporcji 1:2 i posmarować skórę włosów 2 razy w tygodniu na 5-10 min przed umyciem włosów.

W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane w wróżeniach Wyroczni Delfickiej.
Liść laurowy był poświęcony bogom: Apollo i Aesculapis.

Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji,
Meksyku i na południu USA.

Liście dobrej jakości są duże, niepołamane i barwy zielonej.
Suszone mają intensywniejszy i mniej gorzki niż świeże smak.
Aby poczuć zapach olejku eterycznego zawartego w tych liściach, należy potrzeć lub złamać suszony liść.
Olejek ten jest wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym.

Olejek z liści laurowych może być wcierany przy bólach reumatycznych, zwichnięciach, opuchnięciach ścięgna.

Olejek laurowy bogaty jest w witaminę A i E które odpowiadają za prawidłowe wytwarzanie kolagenu. Witamina E jest głównym antyoksydantem który chroni komórki przed utleniaczami.

Produkt ciężko dostępny na rynku
100% naturalny
Nie testowany na zwierzętach
Bio produkt

Add your opinion